PUNT DE MIRA:
http://www.flickr.com/photos/hdeu


divendres, 9 de març del 2012

He deixat de fumar



Quan la va mirar als ulls el peu esquerre va començar a tremolar-li. Havia aparegut en un moment on ella ja no el feia part de seva vida, l’havia intentat esborrar del mapa durant mesos i mesos de neguit i llàgrimes seques i ara, després de tanta goma gastada, tornava a aparèixer?
S’havia passat hores i hores a la cuina inventant pastissos, per endolcir aquella nefasta amargor, que havien acabat a la paperera sense miraments.
Havia fet i desfet tantes vegades la bufanda blava de llana que les butllofes dels dits de la seva mà cantaven sarsueles a tot drap.
Havia plogut tan durant tot aquell temps que ja no gosava deixar-se enlluernar per cap raig de sol, per més potent que fos.
Havia experimentat tants viatges que la farina de llevat començava a estar-ne gelosa.
S’havia passat tantes estones asseguda al sofà amb la ment en blanc que va decidir acabar pintant les parets del menjador de negre.
Havia omplert la nevera de casa per duplicat tantes vegades que l’havien fet membre VIP al súper de sota casa.
S’havia fet tantes preguntes que les respostes havien decidit fer maletes i fotre el camp comprant el primer bitllet cap a Bangkok.
S’havia passat tantes nits sense dormir i donant voltes entre llençols que els badalls eren ja part del seu caràcter.


- Ja sé que vaig anar a buscar tabac i...

- Calla, he deixat de fumar.


2 comentaris:

  1. I amb tota l'ansia patida ara ve aquest a tocar els picarols? que vagi a la merda!! i a fumar al pati!
    Molt ven portada aquesta ambiguetat entre l'angoixa que es pateix per una adicció abandonada com per un abandonament sofert.
    M'agradat molt i molt!

    ResponElimina
  2. Nos enviarán a otros campos;sobre el polvo que cubre la batalla el viento nos mecerá como mece la apesadumbra noche la sangre de los adoquines del gótico.
    Somos ceniza y hierba y prendemos bien.

    ResponElimina